پخت مرغ سوخاری در منزل
با وجود قرارگرفتن مرغ سوخاری در دسته فستفودها، ارزش غذایی آن نسبت به سایر غذاهای فستفودی بیشتر است. علاوه بر آن، درست کردن این غذای خوشمزه سخت نیست و میتوان با مواد اولیه ساده و در دسترس، طرز تهیه مرغ سوخاری را پیش برد. همچنین، طرز تهیه مرغ سوخاری پولکی و مرغ سوخاری کنتاکی نیز کاملاً شبیه مرغ سوخاری است و تفاوت بسیار کمی با یکدیگر دارند. بنابراین، اگر این طرز تهیه را یاد بگیرید، طرز تهیه دو نوع دیگر نیز برای شما آسان خواهد شد. حال اگر به مرغ سوخاری ترد علاقه دارید و میخواهید آن را به صورت رستورانی تهیه کنید، بهتر است تا انتها همراه ما باشید.
مرغ سوخاری | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 25 دقیقه |
زمان پخت | 30 الی 60 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی
کمتر کسی میتواند به مرغ سوخاری و طعم بینظیر آن نه بگوید. این غذا را میتوان به شکلهای گوناگون و با طعمهای مختلف مانند مرغ سوخاری اسپایسی ، مرغ سوخاری کرهای و … آماده کرد. در ادامه ابتدا طرز تهیه نوع ساده آن را توضیح داده و سپس به سراغ تهیه دیگر انواع آن میرویم.
مواد اولیه در طرز تهیه مرغ سوخاری در قابلمه
اگر شما هم به طعم مرغ سوخاری خانگی علاقه داشته و میخواهید طرز تهیه آن را یاد بگیرید، مواد لازم را مطابق جدول زیر تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران یا سینه مرغ | 8 تکه |
آرد سفید | 1 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
سبزیهای معطر | یک چهارم لیوان |
پودر سیر | نصف قاشقچایخوری |
پودر پیاز | نصف قاشقچایخوری |
نمک و فلفل | بهاندازه کافی |
آرد سوخاری | 1 پیمانه |
تخممرغ | 2 عدد |
مواد لازم برای طعم دار کردن مرغ سوخاری
همانطور که گفته شد، برای طعمدار کردن مرغ سوخاری میتوان از ادویههایی همچون زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن و نمک استفاده کرد. این ادویهها طعم دهندههای اصلی مرغ سوخاری هستند، اما شما میتوانید مطابق سلیقه خود از ادویههای دیگری مانند پودر رزماری، جعفری خشک، پودر گوجه فرنگی خشک شده و پودر مریم گلی هم استفاده کنید.
دستور پخت مرغ سوخاری
در این بخش طرز تهیه ی مرغ سوخاری با آرد گندم سفید را به صورت گامبهگام آموزش میدهیم. جهت تهیه مرغ سوخاری رستورانی باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: برای تهیه مرغ سوخاری ترد به روش رستورانی ، ابتدا پیاز را به صورت خلالهای درشت خرد کنید. پیازهای خرد شده را درون یک کاسه بریزید و سبزیهای معطر خشک شده و یا تازه مانند نعنا، شوید، آویشن، جعفری و ترخون را به کاسه اضافه کنید.
- مرحله دوم: ماست را همراه زعفران دمکرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد بیافزایید و بهخوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
- مرحله سوم: تکههای سینه یا ران مرغ را درون کاسه بریزید و آنها را بهخوبی زیرورو کنید تا قطعات مرغ کاملا به مواد طعمدهنده آغشته شوند. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید به مدت 2 الی 3 ساعت درون یخچال استراحت کند.
- مرحله چهارم: آرد سفید را همراه با فلفل، پودر پیاز، پودر سیر و مقداری نمک درون کاسه دیگری ریخته و کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: تخممرغها را درون ظرفی با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. در صورت تمایل میتوانید کمی نمک، فلفل سیاه و آویشن نیز به تخم مرغ اضافه کنید.
- مرحله ششم: پس از اینکه تکههای مرغ به خوبی طعمدار شدند، آنها را از یخچال خارج کنید. درون قابلمه روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. حال تکههای مرغ را درون کاسه آرد بگذارید و آنها را مانند شستن لباس به یکدیگر ماساژ دهید تا آرد بهخوبی جذب تکههای مرغ شود. پس از آنکه تکههای مرغ را از کاسه آرد خارج کردید، به تخممرغ آغشته کنید.
- مرحله هفتم: بعد از اینکه مرغها را به تخم مرغ آغشته کردید، آنها را درون آرد سوخاری بگذارید. اگر تمایل دارید مرغ سوخاری شما اسپایسی باشد، میتوانید مقداری فلفل به آرد سوخاری اضافه کنید.
- مرحله هشتم: تکههای مرغ را درون روغن داغ قرار دهید. اجازه دهید مرغ شما بهآرامی سرخ و طلایی شود. به این موضوع توجه کنید که حرارت باید کم باشد و آن را زیاد نکنید؛ زیرا تکههای مرغ با حرارت کم علاوه بر طلایی شدن، بهخوبی مغزپخت میشوند.
- مرحله نهم: اگر مرغها بهخوبی سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید و روی توری فلزی یا دستمال جذب روغن قرار دهید تا روغنهای اضافی آنها خارج شود.